Корупційна схема: СБУ затримало за хабар посадовця Одеської митниці

Загалом чоловік отримав майже сім тисяч доларів хабаря

Служба безпеки України (СБУ) розкрила корупційну схему, що функціонувала на Одеській митниці, виявивши причетність начальника підрозділу митного посту до незаконних дій. Посадовець, займаючи відповідальну посаду, вимагав хабарі від місцевих бізнесменів, які здійснювали імпорт товарів до України.

Про це повідомляє СБУ.

За отриману неправомірну вигоду, митник забезпечував бізнесменам сприятливі умови при митному оформленні вантажів, уникавши штучних перешкод. Працівники СБУ документували кілька випадків отримання хабарів загальною сумою 6500 доларів. Зловмисника було затримано спецслужбами під час отримання чергового хабаря.


Також перевіряється можлива причетність до корупційної схеми інших посадовців Одеської митниці, з метою встановлення повної правди та притягнення всіх винних осіб до відповідальності.

picture

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури було розкрито та затримано начальницю одного з управлінь Чорноморської міськради, яка одночасно є депутатом VIII скликання Одеської райради. Ця особа стала фігурантом справи про одержання неправомірної вигоди.

Також ”Коментарі” писали, що прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси вживають заходів для притягнення до відповідальності одного з головних спеціалістів Київської районної адміністрації Одеської міської ради. За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, службовець може бути звинувачений згідно зі статтею 368 Кримінального кодексу України.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/5741


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися