500 доларів за паркан: в Одесі судитимуть посадовця райадміністрації за хабар

Чоловіку загрожує до десяти років ув’язнення

Прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси вживають заходів для притягнення до відповідальності одного з головних спеціалістів Київської районної адміністрації Одеської міської ради. За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, службовець може бути звинувачений згідно зі статтею 368 Кримінального кодексу України.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


Проведене слідство розкрило, що підозрюваний вимагав 500 доларів США хабаря від громадянки. Ця вимога пов'язана з нездійсненням заходів щодо демонтажу незаконно побудованого паркану біля її будинку, а також можливості уникнення адміністративної відповідальності. Спеціально сформована команда правоохоронців затримала підозрюваного в момент отримання хабаря біля місця проживання потерпілої особи. Це свідчить про рішучість та оперативність правоохоронних органів.

picture

Яке покарання чекає на посадовця


Обвинувачений був відсторонений від займаної посади. Згідно з ч. 3 ст. 368 КК України чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що на Одещині судитимуть правоохоронця, який тікаючи від ДБР намагався позбутись хабаря. Він налагодив схему заробітку на фігурантах проваджень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися