“Відкат” у 105 тис. грн: посадовицю Чорноморської міськради затримали за хабар (фото)

Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури було розкрито та затримано начальницю одного з управлінь Чорноморської міськради, яка одночасно є депутатом VIII скликання Одеської райради. Ця особа стала фігурантом справи про одержання неправомірної вигоди.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.


За даними слідства, керівниця управління отримала хабар у розмірі 105 тисяч гривень від директора підрядної організації. Оплата за виконані роботи з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання на об'єктах Управління була здійснена з бюджетних коштів міськради. Схема діяльності полягала у вимозі "відкату" у розмірі 10% від вартості оплачених робіт.


Правоохоронці затримали посадовицю під час одержання неправомірних коштів. Крім того, був затриманий і керівник підрядної організації, який надавав хабар.

picture

Яке покарання чекає на фігурантів справи


Затриманим повідомлено про підозру за фактами одержання та надання неправомірної вигоди згідно зі частинами 3 статей 368 та 369 Кримінального кодексу України. Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовиці від займаної посади.

picture

Нагадаємо, що прокурори Суворовської окружної прокуратури м. Одеси вживають заходів для притягнення до відповідальності одного з головних спеціалістів Київської районної адміністрації Одеської міської ради. За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, службовець може бути звинувачений згідно зі статтею 368 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися