Служительку Феміди з Одеси судитимуть за отримання хабаря в розмірі 4 тисячі доларів

Розслідування по справі судді-хабарниці з Одеси йшло два місяці

НАБУ та САП викрили суддю одного з районних судів Одеси в отриманні хабаря у розмірі 4 тисячі доларів США. Сьогодні 29 червня обвинувальний акт стосовно неї було відправлено до суду.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Згідно зі слідчими даними, суддя просила від особи 5 тисяч доларів США в обмін на ухвалення позитивного рішення в цивільній справі на користь цієї особи. Вона була викрита після отримання першої "транші" у розмірі 4 тисяч доларів США 29 березня 2023 року.

Розслідування цього корупційного випадку було завершено у травні 2023 року за участю НАБУ, САП та оперативного супроводу Служби безпеки України в Одеській області.

Нагадаємо, що завершилось досудове розслідування у справі судді Київського райсуду Одеси. Її підозрюють в отриманні хабаря в чотири тисячі доларів.

Також “Коментарі” писали, що суддя одного з районних судів Одеси, яку затримали за отримання неправомірної вигоди, отримала запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн грн. Про це стало відомо на засіданні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) 13 квітня 2023 року.


Читайте також