В Одесі завершилось слідство у справі судді Київського райсуду про великий хабар

Суддю викрили у березні одразу після одержання нею грошей

Завершилось досудове розслідування у справі судді Київського райсуду Одеси. Її підозрюють в отриманні хабаря в чотири тисячі доларів.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупцій прокуратурі.

Наразі детективам НАБУ доручили відкрити для ознайомлення матеріали справи стороні захисту.

Зазначимо, суддю викрили у березні одразу після одержання нею грошових коштів. За версією слідства, 4 тис. доларів США суддя отримала за ухвалення у цивільній справі позитивного рішення на користь громадянина.

31 березня судді повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі. Вже 10 квітня Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді під вартою. ВАКС обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2,013 млн грн.

Вища рада правосуддя відсторонила від роботи підозрювану у межах строків досудового розслідування до 31 травня 2023 року. Також підозрювана має здати документи на виїзд за кордон, не виїжджати з Одеси без дозволу детектива, прокурора чи суду. Крім цього, з'являтись до них на вимогу. Також затримана має носити електронний браслет. Ці обмеження діятимуть до 13 червня 2023 року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що під час судового засідання стосовно херсонського колаборанта Сальдо, прокурор висунув клопотання про проведення спеціального судового провадження. Його звинувачують у державній зраді.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися