Діагноз за хабар: в Одесі затримали лікарку-офтальмолога за корупцію

Жінка вимагала від призовника з Одеси 5 тисяч доларів за діагноз

В Одесі поліція викрила у корупції лікаря-офтальмолога. Вона поставила призовникові вигаданий  діагноз під час проходження військово-лікарської комісії за надання хабаря у розмірі п'ять тисяч доларів США.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час військово-лікарської комісії, призовник, який прибув до медичного закладу для обстеження свого здоров'я, отримав “пропозицію” лікарки. Жінка пообіцяла скласти акт обстеження з хворобою, яка давала б йому підставу для отримання відстрочки від служби, за умови, що він надасть їй хабар у розмірі п'ять тисяч доларів США. Правоохоронці затримали лікарку одразу після отримання неправомірної вигоди.

Внаслідок проведених обшуків були вилучені грошові кошти, що лікарка отримала незаконно, а також всі документи, які підтверджували цей корупційний випадок.

Правоохоронці встановили достатньо доказів в одержанні працівником установи, яка не є службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням становища, яке займає працівник в установі, в інтересах того, хто надає таку вигоду. Фігурантці повідомили про підозру у даному злочині, що кваліфікується за ч. 3 ст. 354 Кримінального кодексу України та карається штрафом від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 4250 до 8500 гривень, або громадськими роботами на строк від ста до двохсот годин, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк. Підозрювану поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Слідство триває, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині судитимуть одного з керівників структурного підрозділу Одеської ОВА. Його звинувачують в одержанні хабаря. За такі дії йому загрожує більш як 10 років ув’язнення.


Читайте також