Вимагав 40 тисяч доларів хабаря: судитимуть посадовця Одеської ОВА

Посадовець вимагав хабаря за виділення земельних ділянок на Одещині для бізнесу

На Одещині судитимуть одного з керівників структурного підрозділу Одеської ОВА. Його звинувачують в одержанні хабаря. За такі дії йому загрожує більш як 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Згідно з розслідуванням, посадовець вимагав та отримав хабар від суб’єкта господарської діяльності за виділення в оренду земельних ділянок на території Одеської області. Підозрюваного затримали при отриманні першої частини хабаря в розмірі 40 тис. доларів США. 

Яке покарання чекає на хабарника 

Дії посадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) успішно викрила одеського бізнесмена, який намагався підкупити співробітників спецслужби. Фігурант, директор однієї з логістичних компаній, запропонував хабар у розмірі 90 тисяч євро з метою припинення слідчих дій та збереження свого майна у ході кримінального розслідування, яке проводить СБУ.

Також зазначимо, що Служба безпеки України (СБУ) разом із ГУНП в Одеській області розкрили корупційну схему, пов'язану з фальшивою громадською організацією на Одещині, яка вимагала гроші від місцевих бізнесменів, використовуючи боротьбу з корупцією як прикриття. В разі відмови підприємців, злочинцями створювався шум навколо ситуації, завдаючи репутаційної шкоди бізнесу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися