Корупційна схема: “активіст” на Одещині вимагав хабарі від бізнесу

“Активіст” з Подільська збирав компромат на підприємців та шантажував їх

Служба безпеки України (СБУ) разом із ГУНП в Одеській області розкрили корупційну схему, пов'язану з фальшивою громадською організацією на Одещині, яка вимагала гроші від місцевих бізнесменів, використовуючи боротьбу з корупцією як прикриття. В разі відмови підприємців, злочинцями створювався шум навколо ситуації, завдаючи репутаційної шкоди бізнесу.

Про це повідомляє СБУ.

Головним організатором цієї схеми був представник однієї з громадських організацій у місті Подільськ. За допомогою незаконного збору і фіксації компрометуючої інформації про місцевих посадовців, бізнесменів, громадських діячів і заможних громадян, зловмисник створював матеріали для шантажу.
picture

Після цього так званий "активіст" організовував особисті зустрічі з підприємцями на яких знайшовся компромат та пропонував їм розв'язати проблему, щоб уникнути розголосу та оприлюднення отриманої інформації. В ультимативній формі злочинець вимагав "фінансової допомоги на громадську діяльність і боротьбу з корупцією". Правоохоронні органи затримали зловмисника під час передачі йому другої частини хабаря від одного з місцевих бізнесменів.

Наразі йому оголошено підозру за ч. 4 ст. 189  (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі розгортається черговий скандал пов'язаний із розкраданням бюджетних коштів в особливо великих розмірах. В цьому підозрюється директор підрядної організації, яка виконувала капітальний ремонт Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 49 та інженер технагляду.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6170


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися