Корупційний скандал в Одесі: розкрадання 6,3 млн грн на капремонті школи

Керівнику-підряднику загрожує до 12 років позбавлення волі

В Одесі розгортається черговий скандал пов'язаний із розкраданням бюджетних коштів в особливо великих розмірах. В цьому підозрюється директор підрядної організації, яка виконувала капітальний ремонт Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 49 та інженер технагляду.


Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Згідно з даними, підрядник незаконно заволодів коштами, що належали бюджету, в ході виконання ремонтних робіт. Вартість робіт за договором становила 32,6 млн гривень, однак, керівник підприємства завищив обсяг фактично виконаних робіт та їх вартість на понад 6,3 млн гривень. Ця схема призвела до неправомірного перерахування коштів на рахунок іншої компанії.
picture

Підряднику було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Санкції статі передбачають покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Водночас інженер, який відповідав за технічний нагляд за ремонтними роботами, також був оголошений підозрюваним згідно з ч. 2  ст. 367 КК України через його службову недбалість. Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваних.

Нагадаємо, що одеська обласна прокуратура повідомила про підозру начальниці Управління освіти, культури, молоді та спорту однієї з сільрад у Білгород-Дністровському районі та підрядниці. Вони проводили грошові махінації під час реконструкції спортивного майданчика.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися