“Золотий” спортмайданчик: на Одещині посадовиця привласнила 1,7 млн держкоштів

Загальна вартість робіт по договору була понад 5 мільйонів гривень

Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру начальниці Управління освіти, культури, молоді та спорту однієї з сільрад у Білгород-Дністровському районі та підрядниці. Вони проводили грошові махінації під час реконструкції спортивного майданчика.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Згідно з даними, підозрювані незаконно привласнили бюджетні кошти під час проведення реконструкції багатофункціонального спортивного майданчика зі штучним покриттям в одному з освітніх закладів Білгород-Дністровського району. Загальна вартість робіт за договорами перевищувала 5 млн гривень.

Підприємниця, що була залучена до робіт, завищила обсяг виконаних робіт та їх вартість на 1,7 млн гривень, що призвело до незаконного перерахування коштів на рахунок ФОП. Зараз розглядається питання про обрання запобіжного заходу для керівниці Управління.

Також варто зазначити, що вже раніше проти посадовиці було складено обвинувальний акт за фактами службового підроблення та заволодіння 3,5 млн гривень бюджетних коштів на фіктивному ремонті спортмайданчиків освітніх закладів. За клопотанням прокурора, її відсторонено від займаної посади, а підрядниця зараз перебуває у розшуку.

Нагадаємо, в Одесі підозрюється підрядниця, яка привласнила 1,3 млн грн під час встановлення пожежної сигналізації в порту. Вона фальсифікувала документи та привласнила бюджетні кошти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися