Квиток до в’язниці за 90 тисяч євро: на Одещині корупціонер хотів дати хабаря СБУ

Фігурант вже був замішаний у кримінальному провадженні щодо корупційних схем

Служба безпеки України (СБУ) успішно викрила одеського бізнесмена, який намагався підкупити співробітників спецслужби. Фігурант, директор однієї з логістичних компаній, запропонував хабар у розмірі 90 тисяч євро з метою припинення слідчих дій та збереження свого майна у ході кримінального розслідування, яке проводить СБУ.

Про це повідомляє СБУ.

Після появи цієї "пропозиції", співробітники Служби безпеки негайно повідомили своїм керівникам та розробили оперативну стратегію. Планові заходи дозволили задокументувати злочинні дії фігуранта. Під час обшуків в його приватних та робочих приміщеннях у місті Рені була виявлена вся сума хабаря.

Згідно з матеріалами справи, зловмисником виявився місцевий бізнесмен, який вже мав причетність до іншого кримінального провадження СБУ. Ця справа стосується розслідування корупційних схем, пов'язаних з експортом української агропродукції.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили бізнесмену про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Служба безпеки України (СБУ) разом із ГУНП в Одеській області розкрили корупційну схему, пов'язану з фальшивою громадською організацією на Одещині, яка вимагала гроші від місцевих бізнесменів, використовуючи боротьбу з корупцією як прикриття. В разі відмови підприємців, злочинцями створювався шум навколо ситуації, завдаючи репутаційної шкоди бізнесу.


Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/6185


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

9 липня 2023, 16:07

Одесские правоохранители самые неподкупные в мире! Так всегда было есть и будет! (Так за ними следили конкуренты или как?)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися