В Одесі чиновник Держспоживслужби за тисячу доларів ставив на облік техніку

Службовець погрожував підприємцю відмовити у реєстрації сільгосптехніки

В Одесі поліцейські викрили на хабарництві працівника Держспоживслужби. Він взяв тисячу доларів США за постановку на облік сільгосптехніку.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Затримали правопорушника "на гарячому" відразу після отримання хабаря. Йому загрожує до 10-ти років ув’язнення. Він обіцяв суб’єкту господарської діяльності зареєструвати та постановити на облік п’ять тракторів. У разі не надання вказаної суми, службовець погрожував підприємцю відмовити у реєстрації сільгосптехніки. Речові докази у фігуранта вилучили.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Триває слідство.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі поліція викрила у корупції лікаря-офтальмолога. Вона поставила призовникові вигаданий  діагноз під час проходження військово-лікарської комісії за надання хабаря у розмірі п'ять тисяч доларів США.

Також на Одещині судитимуть одного з керівників структурного підрозділу Одеської ОВА. Його звинувачують в одержанні хабаря. За такі дії йому загрожує більш як 10 років ув’язнення.



Читайте також