130 кущів коноплі: на Одещині виявлені наркоплантації

В Одеському районі четверо осіб вирощували коноплі для власного вживання

На Одещині поліція викрила на ділянках у чотирьох чоловіків незаконне вирощування конопель. За такі дії, “аграріям” віком 29, 45, 50 та 57 загрожує штраф або обмеження волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці забрали у затриманих понад 130 кущів рослин з наркотичним вмістом, які були доглянуті та оброблені “аграріями”. Крім того, у двох з них були знайдені та вилучені пакети з висушеною та розмеленою речовиною рослинного походження, яка схожа на канабіс, а також пристрої для її вживання. Всі фігуранти зізналися, що вирощували коноплі для власного споживання. 

Рослини та речовини поліцейські скерували на експертні дослідження в рамках проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 310  Кримінального кодексу України. Висновки експертів будуть враховуватись дізнавачами під час вирішення питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у незаконному посіві або незаконному вирощуванні конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин, що передбачено вищезгаданою статтею, а також у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, що передбачено  ч. 1 ст. 309 ККУ, — йдеться в повідомленні поліції.

Санкція ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 1700 до 8500 гривень, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. А за ч. 1 ст. 309 чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці виявили та вилучили з домоволодіння чоловіка зелені наркомісткі насадження та подрібнену рослинну наркотичну речовину, схожу на канабіс. За такі дії йому загрожує штраф або обмеження волі до 5 років.


Читайте також