Наркоплантація конопель: на Одещині правоохоронці затримали чоловіка

Під час обшуків в “наркоаграрія” було знайдено 15 кущів конопель та згорток канабісу

На Одещині правоохоронці виявили та вилучили з домоволодіння чоловіка зелені наркомісткі насадження та подрібнену рослинну наркотичну речовину, схожу на канабіс. За такі дії йому загрожує штраф або обмеження волі до 5 років.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області. 

Під час проведення санкціонованого обшуку на приватній ділянці, правоохоронці виявили 15 кущів конопель зі слідами культивування, а також висушені гілки рослин та згорток зеленої речовини, яка схожа на канабіс. 

Вилучені рослини та речовину були направлені на експертизу в рамках досудового розслідування, за результатами якої буде прийняте рішення щодо наближення підозри щодо правопорушника, відповідно до ч. 1 ст. 310 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України.

Згідно з ч. 1 ст. 309 ККУ “наркоаграрію” загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 51000 гривень, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років. 

А за ч. 1 ст. 310 тягне за собою покарання штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 8500 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що на Одещині житель Балти, став фігурантом справи щодо незаконного поводження зі зброєю та зберігання наркотиків. Правоохоронці отримали інформацію про заборонені предмети у його володінні та провели обшук у його домі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися