Нетверезий та з підробленими правами: на Одещині судитимуть 31-річного водія

Мешканець Одещини за 300 доларів замовив фальшиві водійські права через інтернет

На Одещині поліцейські передали до суду матеріали стосовно 31-річного жителя Березівщини, який був зупинений за кермом автомобіля Volkswagen Transporter в нетверезому стані та з підробленим водійським посвідченням. Йому загрожує як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Співробітники поліції виявили нетверезого водія під час перевірки документів на одній з вулиць Березівки. За допомогою алкотестера було підтверджено його стан. При перевірці документів також було виявлено, що водійське посвідчення має ознаки підробки, а також відсутній був поліс страхування і не пройдений техогляд.

Експертиза підтвердила, що посвідчення було підроблено. З'ясувалося, що у 2020 році чоловік вже мав проблеми з законом за нетверезе водіння, за що був позбавлений на рік права керування транспортними засобами та зобов'язаний сплатити штраф розміром 10200 гривень. Однак, замість дотримання закону, він спробував обійти його, замовивши нові права через інтернет-мережу за 300 доларів США у незнайомої особи.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі висунули громадянину обвинувачення у пособництві в підробленні посвідчення водія з метою його використання та використанні завідомо підробленого документа. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Правопорушнику загрожує покарання штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині водій перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП, яке призвело до травмування двох людей. За такі дії йому загрожує до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.


Читайте також