Вигаданий магазин та товари: на Одещині викрили онлайн-шахрайку

Мешканка Одещини виманила з потерпілих загалом 16 тисяч гривень за товари, яких не існувало

На Одещині правоохоронці викрили в онлайн-шахрайстві 32-річну мешканку Подільського району. Вона продавала в інтернеті вигадані товари та виманювала з потерпілих гроші.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Семеро громадян стали жертвами 32-річної шахрайки, яка створила фейкові інтернет-магазини, пропонуючи неймовірно вигідні угоди на товари, які фактично не існували. Загальна сума, яку вона виманила у своїх жертв, сягає 16 тисяч гривень.

Їй вдалося завести кілька різних “крамниць” на одній з популярних інтернет-платформ. Іграшки, велосипеди, одяг, взуття та навіть гойдалки – асортимент був вражаючий. Вона підтверджувала наявність товару та його високу якість, пропонуючи зацікавленим покупцям низьку ціну. Після оплати вартості на картковий рахунок, який вона надавала, зв’язок з продавцем обривався, і відправлення замовлення не відбувалося.

Однією з постраждалих стала жителька Чернігівщини, яка звернулася до поліції зі скаргою на невідправлене замовлення. Внаслідок ретельних слідчих дій та співпраці з чернігівськими правоохоронцями, зловмисниця була викрита.

Також встановлено, що жінка використовувала декілька банківських рахунків для обману громадян. Наразі, їй загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі.

Нагадаємо, що 27-річний одесит обманював жителів різних областей України, пропонуючи їм непотрібні йому речі безплатно. Однак за доставку він просив скинути йому гроші, після чого не виходив на зв’язок.


Читайте також