Поліція викрила мешканця Одеси у шахрайській схемі в соцмережах

Одесит ошукав 25 людей, які загалом перерахували йому понад 20 тисяч гривень

27-річний одесит обманював жителів різних областей України, пропонуючи їм непотрібні йому речі безплатно. Однак за доставку він просив скинути йому гроші, після чого не виходив на зв’язок.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області. 

Виявилося, що під вигаданими іменами, зловмисник публікував оголошення в групах соціальних мереж та месенджерах про дарування меблів, одягу, побутової техніки та іншого. Зацікавлені у таких речах люди зверталися до нього, впевнені, що отримають потрібне, лише перекажуть кошти на оплату доставки.

25 громадян з різних регіонів України піддалися на цю ілюзію і переказали більше ніж двадцять тисяч гривень на його банківський рахунок. Після отримання грошей, шахрай перестав відповідати на звернення потерпілих.

Жертви обману звернулися до правоохоронців, і після дослідження кримінального провадження, поліцейські знайшли зловмисника. Цим чоловіком виявився 27-річний одесит. 

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі повідомили фігуранту про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно, чоловіку загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 68000 гривень) або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що одеські поліцейські затримали 39-річного чоловіка, який продавав в інтернеті неіснуючу портативну колонку. Він встиг ошукати десятьох громадян, завдавши їм загалом збитків на п'ять тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися