Продав одну неіснуючу колонку десятьом людям: в Одесі викрили шахрая

Чоловік просив передоплату у розмірі 500 гривень та відправляв реквізити банківської картки для сплати грошей

Одеські поліцейські затримали 39-річного чоловіка, який продавав в інтернеті неіснуючу портативну колонку. Він встиг ошукати десятьох громадян, завдавши їм загалом збитків на п'ять тисяч гривень. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Чоловік нещодавно отримав іспитовий термін за шахрайство, але належних висновків для себе не зробив і знову взявся за старе. Використовуючи власний мобільний телефон, правопорушник розмістив на одному із популярних вебресурсів оголошення щодо продажу портативної колонки вартістю 1300 гривень, якої насправді не мав. Спілкуючись із потенційними покупцями, "продавець" просив у них передоплату у розмірі 500 гривень та відправляв їм реквізити банківської картки для сплати грошей. Коли ж люди висилали зловмиснику кошти, він припиняв відповідати на їхні повідомлення. 

У такий спосіб "бізнесмен" ошукав 10 громадян. Не дочекавшись обіцяного, потерпілі зверталися до поліції. Правоохоронці розшукали зловмисника і вилучили у нього банківську та сім-карти й мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його злочин. 

Тепер чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51 тисячі до 68 тисяч гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. 

Вкотре закликаємо громадян буди обачними при покупках в інтернет-мережі і не сплачувати гроші наперед за товар чи послуги, - додали поліцейські. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі поліцейські припинили діяльність двох кол-центрів разом із співробітники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися