Привласнила чверть мільйона гривень: в Одесі затримали жінку

Після здійснення 45 оборудок та привласнення 250 млн гривень, жінка зникла

В Одесі правоохоронці висунули обвинувачення колишній працівниці ломбарду у привласненні понад 250 тисяч гривень. За такі дії їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Жінка, обіймаючи посаду оцінювача-експерта в одному із ломбардів Одеси, використовувала свій доступ до службової бази з анкетними даними клієнтів. Вона оформляла фіктивні позикові кредити на імена клієнтів і, замість відповідних товарів із золота, які нібито підлягали заставі, у сейфі поміщала біжутерію. Гроші, які, за даними поліції, мали надходити від клієнтів, зловмисниця привласнювала для особистого використання.

Протягом останніх шести місяців жінка здійснила 45 оборудок на суму понад 250 тисяч гривень, і тільки після того, як вона зникла, правоохоронці дізналися про її протиправні дії.

Після проведення оперативно-розшукових заходів поліція знайшла правопорушницю в іншій області. Обшуки у її місці мешкання та колишньому робочому місці призвели до вилучення мобільного телефону, 7000 гривень та 400 доларів США. Також виявлено 45 зіп-пакетів з різноманітною біжутерією, які будуть направлені на експертні дослідження.

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, яка карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На час слідства суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці викрили посадовця Ізмаїльської міської ради у зловживанні своєю посадою. Він заволодів грантовими коштами на суму понад 7 мільйонів гривень, виділеними для реконструкції каналізаційних мереж та трубопроводу в Ізмаїлі в рамках міжнародного проєкту.


Читайте також