Держслужбовець Ізмаїльської ради розкрадав мільйони на міжнародних грантах: подробиці

За чотири роки посадовець з Одещини викрав понад 7 мільйонів гривень

На Одещині правоохоронці викрили посадовця Ізмаїльської міської ради у зловживанні своєю посадою. Він заволодів грантовими коштами на суму понад 7 мільйонів гривень, виділеними для реконструкції каналізаційних мереж та трубопроводу в Ізмаїлі в рамках міжнародного проєкту.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час розслідування, слідчі встановили, що службовець розробив складну схему для привласнення грантових коштів. За допомогою приватної фірми, яку він сам створив і передав на правах власності іншій особі, він фальшиво звітуючи, намагався сховати свої дії від контролю. В результаті протягом чотирьох років на рахунок цієї фірми було перераховано понад 7 мільйонів гривень за послуги, які насправді ніколи не надавались у рамках проєкту.

Зібравши в ході досудового розслідування достатньо доказів, слідчі повідомили службовцю про підозру за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України, яка тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох  років. Наразі слідчі клопочуть про обрання запобіжного заходу для підозрюваного у вигляді тримання під вартою. Правоохоронці продовжують розслідування та встановлюють інших осіб, причетних до даного злочину, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що було розкрито корупційну діяльність посадовця, який працював у управлінні Держагентства меліорації та рибного господарства в Одеській області. Він отримував щомісячні хабарі від рибогосподарських кооперативів за дозвіл на рибальську діяльність.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися