Посадовця Одеського рибпатруля викрито у корупційній схемі: подробиці справи

За свої “послуги” чоловік брав 240 тисяч гривень

Під процесуальним керівництвом прокурорів розкрито корупційну діяльність посадовця, який працював у управлінні Держагентства меліорації та рибного господарства в Одеській області. Він отримував щомісячні хабарі від рибогосподарських кооперативів за дозвіл на рибальську діяльність.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, підозрюваний організував корупційну схему, вимагаючи щомісячно 240 тисяч гривень від кооперативів. В разі відмови від сплати, посадовець загрожував закрити підприємства, складаючи фіктивні протоколи про порушення режиму вилову риби та використання озера. Це призводило до скасування дозвільної документації, необхідної для діяльності підприємств.

Після отримання 6400 доларів США від керівника кооперативу за незаконну рибальську діяльність на озері Катлабух в Ізмаїльському районі Одеської області, посадовця вдалося викрити правоохоронцям. Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. На цей час  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що на Одещині, поліцейські виявили факти хабарництва та зловживання посадовим становищем. Причетні до цього голова та член комісії з підтвердження кваліфікації судноводія Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ДБР

4 жовтня 2023, 10:13

Хабарником є Грибенко Вячеслав Вікторович 09.06.1985 р.н. знаходиться в розшуку за ч. 3 ст. 368; ч.1 ст. 366; ч.1 ст. 263 КК України https://opendatabot.ua/p/3CFC329

ДБР

4 жовтня 2023, 10:12

Хабарником є Грибенко Вячеслав Вікторович 09.06.1985 р.н. знаходиться в розшуку за ч. 3 ст. 368; ч.1 ст. 366; ч.1 ст. 263 КК України https://opendatabot.ua/p/3CFC329

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися