Корупція в Одеській області: посадовці вимагали хабарі за посвідчення моряка

Суми хабарів становили від 700 до 1200 доларів в залежності від кваліфікації моряків

На Одещині, поліцейські виявили факти хабарництва та зловживання посадовим становищем. Причетні до цього голова та член комісії з підтвердження кваліфікації судноводія Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Правопорушників затримали о після того, як вони незаконно вимагали та отримали грошову вигоду, поділивши її між собою. За даними правоохоронних органів, секретар комісії з підтвердження кваліфікації судноводія та голова цієї комісії вступили в змову та вимагали незаконну вигоду від моряків за оформлення на роботу до судноплавних компаній, які займаються вантажними перевезеннями.

Суми хабарів коливалися від 700 до 1200 доларів США в залежності від кваліфікації та фінансових можливостей моряків. Зловмисники отримали майже два мільйони гривень в гривневому еквіваленті.

Правоохоронці затримали порушників у службовому кабінеті після того, як один з них отримав хабар у сумі 700 доларів США та поділив його з іншим. Зараз обом підозрюваним загрожує покарання, у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Одеська обласна прокуратура оголосила про підозру заступнику начальника одного з управлінь Одеської митниці у справі про корупцію. За даними слідства, посадовець митниці організував систематичне вимагання хабарів від імпортерів, які бажали безперешкодно оформити вантажні контейнери, і це стосувалося не винесення рішення про коригування митної вартості.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися