Корупція в Одеській митниці: посадовець вимагав хабарі за безперешкодне оформлення вантажу

Посадовця Одеської митниці затримали “на гарячому” під час отримання хабаря в розмірі 1500 доларів

Одеська обласна прокуратура оголосила про підозру заступнику начальника одного з управлінь Одеської митниці у справі про корупцію. За даними слідства, посадовець митниці організував систематичне вимагання хабарів від імпортерів, які бажали безперешкодно оформити вантажні контейнери, і це стосувалося не винесення рішення про коригування митної вартості.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Кожен контейнер обіймався оцінкою в 500 доларів США за безперешкодне митне оформлення. Під час слідства правоохоронці задокументували отримання посадовцем 1500 доларів США.

Заступника начальника управління було затримано відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України безпосередньо після одержання наступного платежу. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також відсторонено від посади. Для виходу під заставу йому необхідно внести 500 тисяч гривень.

Розслідування корупційної діяльності посадовця було проведено за оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України в Одеській області.

Нагадаємо, що на Одещині, начальницю одного з управлінь Південного міжрегіонального управління Державної податкової служби (ДПС) по роботі з великими платниками податків пред'явили звинувачення в хабарництві. Жінка обіцяла підприємцю вплинути на посадовців ДПС для розблокування роботи його підприємства, яке було призупинено через податкові ризики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися