10 тисяч доларів для “співпраці”: в Одесі посадовець вимагав хабарі з міжнародних інвесторів

Іноземна компанія мала встановити сонячні батареї на будівлі виправної колонії в Одесі

На Одещині поліція спільно з ДБР та Офісом Генпрокурора викрили посадовця Південного міжрегіонального управління виконання покарань у вимаганні та отриманні хабаря. За такі дії йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними слідства, посадовець вимагав від іноземної компанії неправомірну вигоду в обмін на можливість співпрацювати з установою. Зокрема, компанія мала намір встановити сонячні батареї на будівлях та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі. Також іноземна компанія зацікавилася можливістю придбання металевих конструкцій, які виготовляє установа.

Для співпраці представник компанії звернувся до посадових осіб. Заступник керівника одного з підрозділів Південного міжрегіонального управління з питань виконання покарань озвучив свої “умови” співпраці – 10 000 доларів США неправомірної вигоди.

Правоохоронці задокументували отримання фігурантом 7000 доларів США. Після чого з представниками інвесторів уклали “пробний” договір щодо купівлі металевих конструкцій та дозволили допуск на територію установи для початку робіт.

За результатами проведених обшуків у фігуранта та інших осіб корупційної схеми, поліцейські вилучили 6 500 Євро, понад 100 тис. дол. США.

На підставі зібраних доказів заступникові керівника одного з управлінь Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань повідомили підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність — позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що поліція Одеської області завершила розслідування схеми хабарництва та незаконного переправлення призовників за кордон. Обвинувачені за цією справою керівник Болградського районного ТЦК та СП, а також його підлегла.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися