На Одещині судитимуть керівника РТЦК та його підлегу за хабарі: подробиці справи

За послуги у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби посадовець брав 5 тис. доларів

Поліція Одеської області завершила розслідування схеми хабарництва та незаконного переправлення призовників за кордон. Обвинувачені за цією справою керівник Болградського районного ТЦК та СП, а також його підлегла.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

Під час розслідування виявилося, що зловмисники надавали військовозобов'язаним документи, які підтверджували їхню непридатність до військової служби, в обмін на п'ять тисяч доларів США. Протягом розслідування встановлено, що керівник Районного Центру комплектування та соціальної підтримки надавав військовозобов'язаному чоловікові пропозицію неправомірної вигоди на робочому місці, впливаючи на рішення членів військово-лікарської комісії. Крім цього, зловмисник залучив до цієї схеми головного спеціаліста відділення, яка впливала на членів ВЛК.

Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, слідчі висунули фігурантам обвинувачення. Чоловіку за ч. 2 ст. 369-2 ККУ, а жінці за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 ККУ. Також спільникам висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 332 ККУ. Максимальне покарання, яке передбачають санкції цих статей – позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що розкрито масштабну схему із незаконним переправленням осіб через державний кордон України та отриманні хабарів. Підозрювані в цій справі — співробітник військово-лікарської комісії з м. Одеса та двоє його спільників.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися