Корупційна схема в РТЦК Одеси: затримано працівника військово-лікарської комісії

“Послуги” з ухилення від військової служби коштували 10 тисяч доларів

Розкрито масштабну схему із незаконним переправленням осіб через державний кордон України та отриманні хабарів. Підозрювані в цій справі — співробітник військово-лікарської комісії з м. Одеса та двоє його спільників.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що ця організована група, до складу якої входили адвокат із Києва, співробітник військово-лікарської комісії одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Одесі, а також двоє пособників, створила ретельно продуману схему з виготовлення документів для ухиляння військовозобов'язаних від призову. “Послуга” з ухилення від військової служби обходилася в 10 тисяч доларів на кожну особу.

Після отримання грошей від “ухилянтів”, їх направляли до Одеси для проходження військово-лікарської комісії. На цьому етапі двоє пособників допомагали їм отримати висновок про непридатність до військової служби, неправдиво вказуючи стан їхнього здоров'я. Лише в одному з РТЦК Одеси цією схемою скористалося понад 100 чоловіків призовного віку.

Правоохоронці провели обшуки службових приміщень РТЦК та СП міста Одеси і за місцями проживання, у ході яких виявлено докази протиправної діяльності. Встановлюються усі обставини вчинених злочинів та вживаються заходи для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на Одещині правоохоронці затримали “на гарячому” чоловіка, який організував канал незаконного перетину кордону для чоловіків. За такі дії йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися