Пішки в іншу країну: на Одещині затримано організатора незаконного перетину кордону

За свої послуги фігурант вимагав 4 тисячі доларів декількома траншами

На Одещині правоохоронці затримали “на гарячому” чоловіка, який організував канал незаконного перетину кордону для чоловіків. За такі дії йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За даними слідства, житель Одеси разом з іншими особами розробив план незаконного перетину кордону України. Він знайшов свого "клієнта" через месенджер та надав йому детальні інструкції щодо перетину кордону та обіцяв усунути всі перешкоди завдяки своїм впливовим зв'язкам.

Зловмисник вимагав за свої “послуги” 4000 доларів США, які повинні були бути виплачені двома частинами: одна — відразу, інша — після перетину кордону. Отримавши аванс в розмірі 1500 доларів США, зловмисник організував транспорт для “клієнта”, який вирушив на кордон. За подальшими вказівками, одесит повинен був пішки перейти кордон на територію іншої країни, обходячи офіційний пункт пропуску. Авто з ”ухилянтом” правоохоронці зупинили на шляху прямування до державного кордону, а самого фігуранта злочину затримали.

За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що повідомлено про підозру керівнику однієї із громадських організацій в Одеській області. Його звинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та зловживанні впливом.   




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися