8,5 тисяч доларів за діагноз: на Одещині викрили схему виїзду військовозобов’язаних за кордон

Підозрюваний обіцяв “вирішити питання” через ВЛК та ТЦК

Повідомлено про підозру керівнику однієї із громадських організацій в Одеській області. Його звинувачують в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та зловживанні впливом.   

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний організував схему незаконного заробітку, надаючи так звані "послуги" зі зняття призовників з військового обліку, що дозволяло їм безперешкодно виїжджати з України.

Підозрюваний обіцяв своїм клієнтам “вирішити питання” через військово-лікарську комісію та РТЦК. Шляхом постановлення неправдивого діагнозу та подальшого зняття з військового обліку, молоді люди вивільняли собі шлях для перетину кордону.

Ці "послуги" підозрюваний оцінював у суму 8 500 доларів США. Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірних коштів за фіктивні документи.

Наразі проводиться розслідування для встановлення повного кола осіб, причетних до схеми незаконного заробітку. Також розглядається питання обрання запобіжного заходу для підозрюваного.

Нагадаємо, що оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області затримали начальника сектору мобілізаційної роботи, який вимагав 6000 доларів США за переведення військового до іншого підрозділу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися