В Одесі затримали начальника сектору мобілізаційної роботи, який вимагав хабар у розмірі 6000 доларів

Наразі посадавцю повідомили про підозру

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області затримали начальника сектору мобілізаційної роботи, який вимагав 6000 доларів США за переведення військового до іншого підрозділу. Про це повідомили в ДСР.

Посадовець вимагав гроші у від дружини військовослужбовця, який під час бойових дій отримав поранення тяжкого ступеня. Аби уникнути викриття та приховати свою діяльність, начальник залучив посередницю. За  6000 доларів США правопорушник обіцяв вплинути на уповноважених осіб військової частини, щоб ті у свою чергу, перевели військовослужбовця на службу до іншого підрозділу. 

“Наразі посадовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру за  ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення підозри і його спільниці”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно начальника речової служби однієї з військових частин на Одещині. Він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу. Обвинувальний акт направлено до суду.

Крім того, в Одесі затримали жінку, яка працювала на ФСБ та за винагороду збирала дані про місця базування Сил оборони на території обласного центру. Про це повідомили кіберфахівці Служби безпеки. Як зазначили у відомстві, за гроші одеситка фіксувала наслідки обстрілів та надсилала їх ворогу. Крім того, вона також координувала удари російських окупантів. За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого “куратора” до 20 тис. у гривневому еквіваленті.

Джерело: https://t.me/dsr_npu/2752


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися