Посадовець військової частини на Одещині постане перед судом: чоловік вимагав хабар

ДБР завершило досудове розслідування

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно начальника речової служби однієї з військових частин на Одещині. Він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу. Обвинувальний акт направлено до суду.

По матеріалам слідства, у березні 2023 року начальник речової служби військової частини у змові із заступником командира цієї ж частини вимагав від військового 120 тисяч гривень за підписання обхідного листка та не ініціювання службової перевірки щодо нестачі бронежилетів. Його затримали коли підлеглий передавав частину грошей, а саме 100 тисяч гривень.

“Начальник речової служби обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна”,– йдеться у повідомленні.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що на Одещині 34-річний чоловік хотів виїхати за кордон, однак не мав законних підстав для цього. Правопорушник доїхав до контрольного посту “Маяки” рейсовим автобусом “Одеса - Кишинів”. Під час проходження заходів контролю чоловік повідомив прикордонникам, що планує виїхати за кордон. Втім, коли почув відмову, то вирішив, що зможе усе-таки проїхати далі, надавши хабар у розмірі 1000 євро.

Нагадаємо також, що суддя районного суду Одеси та адвокат отримали підозру в хабарництві. Викрили їх оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, у співпраці з детективами Національного антикорупційного бюро України та за процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися