Корупція в суді: в Одесі суддю викрили в отриманні хабаря

За 2 тисячі доларів суддя одного з райсудів Одеси обіцяв вплинути на рішення свого колеги

Суддя районного суду Одеси та адвокат отримали підозру в хабарництві. Викрили їх оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, у співпраці з детективами Національного антикорупційного бюро України та за процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

За фактом розслідування встановлено, що затримані обіцяли громадянам вплинути на суддів районного суду під час розгляду адміністративних справ. Їх "послуги" оцінювались у 2000 доларів США.

Адвоката затримали у червні 2023 року в момент отримання зазначеної суми. Гроші були ретельно заховані в спальний мішок в його офісному приміщенні. Після цього йому було оголошено підозру згідно з ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Вчора, 4 серпня, судді районного суду м. Одеса було оголошено підозру згідно з ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Згідно зі статтями йому загрожує до  позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що суддю одного з районних судів м. Одеси на час судового розгляду було відсторонено від здійснення правосуддя. Її звинувачують в отриманні 4 тис. дол. США неправомірної вигоди.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Спша

5 серпня 2023, 10:57

В Україні для того щоб були справедливі суди потрібно посадити 99% високооплачуваних з довічним утриманням і оплатою поховання суддів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися