Одеську суддю-хабарницю відсторонено від роботи

Суддю з Одеси обвинувачують в отриманні хабаря в розмірі 4 тисяч доларів

Суддю одного з районних судів м. Одеси на час судового розгляду було відсторонено від здійснення правосуддя. Її звинувачують в отриманні 4 тис. дол. США неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Відсторонення судді сталося сьогодні 1 серпня, після клопотання керівника САП. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про її відсторонення, оскільки на неї поклали обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 4 тис. дол. США.

Попередньо, слідство дійшло висновку, що суддя отримала грошові кошти за ухвалення позитивного рішення на користь одного з громадян у цивільній справі. Виявлення фактів хабарництва відбулося завдяки спільній операції детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Служби безпеки України (СБУ) за процесуального керівництва прокурорів САП.

За скоєні дії, суддю звинувачують за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також можливу конфіскацію майна. В червні 2023 року справу було передано до Вищої антикорупційної судової колегії (ВАКС) для розгляду по суті. 

Нагадаємо, що НАБУ та САП викрили суддю одного з районних судів Одеси в отриманні хабаря у розмірі 4 тисячі доларів США. Сьогодні 29 червня обвинувальний акт стосовно неї було відправлено до суду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися