На Одещині чоловік намагався дати хабара прикордоннику, щоб “без проблем” виїхати з України

Наразі правопорушнику загрожує кримінальна відповідальність за ст. 369

На Одещині 34-річний чоловік хотів виїхати за кордон, однак не мав законних підстав для цього. Правопорушник доїхав до контрольного посту “Маяки” рейсовим автобусом “Одеса - Кишинів”. Під час проходження заходів контролю чоловік повідомив прикордонникам, що планує виїхати за кордон. Втім, коли почув відмову, то вирішив, що зможе усе-таки проїхати далі, надавши хабар у розмірі 1000 євро. Про це повідомили в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України. 

У відомстві зазначили, що прикордонник від хабаря відмовився та проінформував про дану ситуацію співробітників Національної поліції. Наразі, окрім “невирішених питань” правопорушнику загрожує ще й кримінальна відповідальність за ст. 369 Кримінального кодексу України “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”.

Нагадаємо, що на Одещині прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з представниками СБУ виявили шанувальника “русского міра”, який планував виїхати в Молдову через пункт пропуску “Старокозаче”.

Крім того, “Коментарі” писали, що громадянину Молдови не дозволили в'їзд на територію України за проросійську позицію. На пункті пропуску “Старокозаче” прикордонники Білгород-Дністровського загону та СБУ виявили, що чоловік має антиукраїнські настрої: у своїх соціальних мережах публікував відео та фото, спрямовані на дискредитацію української влади та вищого керівництва. Свої дописи у Тік-Ток чоловік не приховував. За “архів” чоловікові заборонили в'їзд до України на три роки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися