СБУ затримала жінку, яка коригувала повітряні удари по Одесі

Для конспірації одеситка постійно змінювала мобільні номери і телефони

В Одесі затримали жінку, яка працювала на ФСБ та за винагороду збирала дані про місця базування Сил оборони на території обласного центру. Про це повідомили кіберфахівці Служби безпеки.

Як зазначили у відомстві, за гроші одеситка фіксувала наслідки обстрілів та надсилала їх ворогу. Крім того, вона також координувала удари російських окупантів. За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого “куратора” до 20 тис. у гривневому еквіваленті. "Зарплата" надходили у виді криптовалюти на електронний гаманець фігурантки. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю на гарячому. Жінка здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з українських військових об’єктів. Щоб зрадницю не знайшли, вона постійно змінювала мобільні номери і телефони.

Під час обшуків правоохоронці виявили банківські картки і засоби зв’язку із доказами.

“На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона під вартою і повністю визнала свою вину у співпраці з ворожою спецслужбою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що в Одесі затримали місцевого жителя якого підозрюють у державній зраді та розвідувально-підривній діяльності на користь Росії. Він передавав ворогу координати українських військ та інформацію про системи протиповітряної оборони в місті. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9258


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися