На Одещині шахрай продавав неіснуючі дрова: яке покарання обрав суд

Жителя Білгород-Дністровського району засуджено за обман при продажі "вигаданих" дров

Суд в Білгород-Дністровському районі виніс обвинувальний вирок у справі про шахрайство з продажу неіснуючих дров. Житель одного із сіл Кулевчанської громади виставив оголошення у соціальних мережах і виманював аванси від потенційних покупців на суму понад 9 тисяч гривень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Зловмисник, представляючи себе як власника компанії з продажу палива, збирав аванси від майбутніх клієнтів. У своєму оголошенні він підтверджував наявність всіх необхідних документів та навіть надавав знижки для пенсіонерів та інвалідів.

Після отримання авансів на банківську картку зловмисник припиняв будь-який зв'язок з потерпілими, заблокувавши їхні телефони.

Поліція розпочала розслідування і встановила особу правопорушника, збираючи достатньо доказів для подальшого судового розгляду. Суд призначив обвинуваченому трирічний термін позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік. У цей період він повинен регулярно з'являтися на реєстрації та утримуватися від подібних порушень закону.

Поліція закликає громадян дотримуватися правил безпеки при покупках, довіряти лише перевіреним продавцям і уникати передплат за товари та послуги. У разі обману важливо відразу повідомляти на спецлінію "102" або звертатися до найближчого територіального підрозділу поліції.

Нагадаємо, інтернет-торгівля призвела до збитків для десяти мешканців Одеси, які після оплати так і не отримали замовлений товар. Поліцейські вже затримали підозрюваного, якому загрожує обмеження або позбавлення волі.

Читайте також