Шахрайство в інтернеті: в Одесі затримали горе-бізнесмена

Правоохоронці закликають не перераховував кошти за товар незнайомим та неперевіреним продавцям

Інтернет-торгівля призвела до збитків для десяти мешканців Одеси, які після оплати так і не отримали замовлений товар. Поліцейські вже затримали підозрюваного, якому загрожує обмеження або позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Протягом місяця грабіжник виставляв оголошення на популярних сайтах з продажу товарів, у цьому випадку – жіночих ременів. Після здійснення грошового переказу від покупців на його рахунок, він обривав будь-який контакт, залишаючи жертв без товару та грошей. Загальний збиток становив чотири тисячі гривень.

За допомогою слідства та співпраці з потерпілими, правоохоронці затримали підозрюваного та вилучили його смартфон, яким він вчиняв шахрайські дії.

Яке покарання чекає на "бізнесмена" 

За наявності достатніх доказів, зібраних поліцейськими, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у шахрайстві, зокрема вчиненому повторно, за частинами 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєне одеситу загрожує штраф від 51 до 68 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії тривають, — повідомила слідча відділення поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Валерія Мазуренко. 

Нагадаємо, Одеська поліція виявила та затримала зловмисника, який використовуючи мобільний телефон, ошукав дев'ятнадцятьох місцевих мешканців. Зловмисник, який раніше притягувався до відповідальності за майнові злочини, вирішив вжити шахрайських заходів під час перебування в слідчому ізоляторі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися