Готували пограбування банку: в Одесі засудили злочинну групу

Злочинна група також встигла вкрасти в інкасаторів понад три мільйони гривень

П'ятеро чоловіків, які стояли за серією нападів на банківські установи в Одесі, отримали строгі вироки. Головний організатор та один із його спільників засуджені до 11 років позбавлення волі, тоді як троє інших учасників групи отримали 9 років ув'язнення. Крім того, до державного бюджету передано конфісковане майно групи, включаючи автомобілі, зброю та інші предмети. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

На судовому засіданні прокурори представили докази того, що у березні 2020 року група зловмисників активно готувалася до нападу на один з банків. Вони комплектувалися засобами, такими як вогнепальна зброя, радіостанції та спеціальне обладнання для маскування.

Плани банди не вдавалося втілити в життя: правоохоронці оперативно розкрили схему та затримали всіх учасників. Під час обшуків транспортних засобів, якими користувалися зловмисники, виявлено значну кількість доказів, зокрема зброю, рукавички та інші предмети.

До цього, у вересні 2018 року ця ж група розбійників вчинила напад на інкасаторів, під час якого вони заволоділи понад 3,3 мільйонами гривень. За цей окремий випадок ще один учасник банди отримав 8 років ув'язнення та конфіскацію майна.

Нагадаємо, злочинна етнічна група в Одеському регіоні намагалася втекти з краденим товаром на суму понад чверть мільйона гривень, проте поліцейські зупинили цей план, затримавши правопорушників. Речі злодії вкрали з торговельного контейнера на промтоварному ринку.

Читайте також