В Одеській області продавали смертельно небезпечний алкоголь: є загиблі та госпіталізовані

БЕБ скерувало до суду справу загибелі людей через алкоголь

Слідчі Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області вжили заходів, щоб встановити винних у трагедії, що спричинила смерть восьми осіб та госпіталізацію ще чотирьох. За результатами розслідування виявлено двох осіб, які займалися незаконним виробництвом та збутом алкогольних напоїв, що містили отруйну речовину — метанол. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Житель Роздільнянського району Одеської області придбавав технічний спирт у місті Дніпро, розбавляв його та додає різноманітні речовини, а потім реалізовував через свою знайому, яка торгувала алкоголем у місцевій крамниці. Детективи провели обшуки та вилучили залишки незаконної алкогольної продукції, а також здійснили додаткові обшуки в місті Дніпро, де виявили і конфіскували технічний спирт та інші матеріали.

Детективи Бюро провели 14 обшуків в Одеській області та м. Дніпро. 5 невідкладних обшуків було проведено безпосередньо у населеному пункті, де сталась трагедія. Зокрема у домоволодінні продавчині, у магазині, де збували готову алкогольну продукцію, та у помешканнях постраждалих осіб, – йдеться в повідомленні. 

Медична експертиза підтвердила наявність отруйного метанолу у спожитому алкоголі, що стало причиною трагічних наслідків. Організатору та продавчині "бізнесу" повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, і справа направлена до суду.

Нагадаємо, житель Одеського регіону напоїв трьох дітей алкогольними напоями. В результаті один із хлопчиків опинився у лікарні. Наразі чоловік має понести відповідальність за доведення до стану сп'яніння трьох дітей, а їхні батьки – за невиконання своїх обов’язків.

Читайте також