Одесит поширював комуністичну символіку: рішення суду

Суд оголосив вирок одеситу, який поширював комуністичну символіку

Одеський суд виніс вирок щодо місцевого мешканця, який активно розповсюджував та використовував символіку комуністичного режиму. Згідно з обвинуваченням прокуратури Одеської області, чоловік був звинувачений в поширенні та публічному використанні символіки, що пропагує комуністичний тоталітарний режим. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Під час судового розгляду було доведено, що він систематично публікував матеріали на своїй сторінці у соціальних мережах, що містили ознаки пропаганди комуністичного режиму, такі як герб СРСР, державний прапор, символи серпа, молота та п'ятикутної зірки, а також портрети керівників режиму.

У суді обвинувачений свою вину не визнав й у вчиненому не розкаявся. Суд визнав обвинуваченого винним і засудив його до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Згідно з часткою 1 статті 71 Кримінального кодексу України, до призначеного покарання була частково додана невідбута частина покарання за попереднім вироком, остаточно призначивши покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Одещині прикордонники заборонили в’їзд в Україну жінці з Грузії, яка виявилася поціновувачкою “російської влади”. Інцидент стався на пункті пропуску “Старокозаче”. Так, прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили у телефоні жінки купу російських телеграм-каналів з дискредитацію українських військових. Правоохоронці встановили, що іноземка вперше намагалася потрапити на територію України нібито до своєї двоюрідної сестри. Однак за пропагандистську позицію така подорож завершилась відмовою в перетині кордону та забороною в’їзду на територію України.

Читайте також