На Одещині прикордонники не впустили до України поціновувача “руського миру”

Прикордонники викрили іноземку, яка "везла" в Україну "руський мир"

На Одещині прикордонники заборонили в’їзд в Україну жінці з Грузії, яка виявилася поціновувачкою “російської влади”. Інцидент стався на пункті пропуску “Старокозаче”. Про це повідомили в Держприкордонній службі України.

Так, прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили у телефоні жінки купу російських телеграм-каналів з дискредитацію українських військових. Правоохоронці встановили, що іноземка вперше намагалася потрапити на територію України нібито до своєї двоюрідної сестри. Однак за пропагандистську позицію така подорож завершилась відмовою в перетині кордону та забороною в’їзду на територію України.

“Під час фільтраційних заходів, оперативники Держприкордонслужби спільно зі співробітниками СБУ з’ясували, що іноземка підтримує політику країни-агресора. В її мобільному телефоні правоохоронці знайшли матеріали на підтримку збройних сил окупантів та дискредитацію українських військових”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що в Одесі поліцейські відправили на лаву підсудних 43-річну місцеву мешканку за звинуваченням у колабораційній діяльності. Жінка активно висловлювала підтримку РФ та публічно заперечувала здійснення збройної агресії проти України та тимчасову окупацію територій.

Нагадаємо, що поліція Одеси виявила і розкрила випадок колабораціонізму, пов'язаного з поширенням російської пропаганди. В цьому підозрюється 57-річна жінка із Пересипського району, яка використовувала соціальні мережі та чат-боти для поширення антиукраїнського контенту та закликів до підтримки РФ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися