Діти у групі ризику: яка епідситуація в Одесі

Епідситуація в Одеській області, останні дані від МОЗ

За останнім моніторингом в Одеській області спостерігається стабільний спад захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Інтенсивний показник становив 255,1 на 100 тисяч населення, що менше епідемічного порогу на 48%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

За минулий тиждень кількість випадків гострої кишкової інфекції залишилась на одному рівні з попереднім. Серед дитячого населення спостерігався ріст на 26,7%, а серед дорослого зниження на 44%. 

Реєстрація вірусного гепатиту, кір, кашлюка та скарлатини зафіксована лише в окремих випадках, в той час, як дифтерія, краснуха та правець в області не зафіксовані. 

На минулому тижні зареєстровано 21 випадок підозри на кашлюк проти 32 випадків на попередньому тижні. Випадки зареєстровані в Ізмаїльському (10 випадків) та Одеському (9 випадків) районах.

За даними моніторингу, за останній тиждень зареєстровано 66 укуси тваринами, що на 11% менше ніж на  попередньому тижні (74 укуси). З початку року в області зареєстровано 89 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин. Випадків сказу серед людей не зареєстровано. Епідемічна ситуація залишається на контролі.

Зазначимо, за даними недавнього моніторингу, в Одеській області спостерігається стабілізація епідеміологічної ситуації з вірусними захворюваннями. Інтенсивний показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становив 290,3 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу на 45,4% і вказує на низький рівень інтенсивності епідемії. Втім в регіоні зросла кількість укусів тваринами, що може призвести до сказу серед дітей.

Читайте також