На Одещині на 30% зросла кількість укусів тваринами: чи виявлено сказ серед людей

В Одеській області відзначається позитивна динаміка зниження захворюваності на ГРВІ, грип та кишкові інфекції

За даними недавнього моніторингу, в Одеській області спостерігається стабілізація епідеміологічної ситуації з вірусними захворюваннями. Інтенсивний показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становив 290,3 на 100 тисяч населення, що нижче епідемічного порогу на 45,4% і вказує на низький рівень інтенсивності епідемії. Втім в регіоні  зросла кількість  укусів тваринами, що може призвести до сказу серед дітей. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У структурі захворюваності на ГРВІ питома вага COVID-19 залишилась стабільною на рівні 1%. Водночас доросле населення становило 84,8% від загальної кількості захворілих на COVID-19. Ці показники є позитивними, адже госпіталізація хворих на COVID-19 знизилася на 42,9%.

В Одеській області існує можливість безкоштовно вакцинуватися від COVID-19 в будь-якому з 70 пунктів щеплення. Детальна інформація про пункти щеплення тут.

Протягом останнього тижня захворюваність на гострі кишкові інфекції зросла на 19%. Зокрема, серед дітей відбулося збільшення на 24,6%, тоді як серед дорослого населення показник становив 12%. Діти становили основну частину захворівших – 61,5%, особливо активно уражені були діти вікових груп 1-4 роки та 5-9 років.

Щодо інших вірусних захворювань, таких як вірусний гепатит, кір, кашлюк, скарлатина, їх реєстрація відбувалася в основному у вигляді окремих випадків, а епідпаротит, дифтерія, краснуха та правець не фіксувалися взагалі.

За звітний тиждень було зареєстровано три підозри на кір в Одеському районі, однак лише одна з них підтвердилася негативним результатом, а зразки біоматеріалу двох пацієнтів ще перебувають у лабораторному дослідженні. Заходи щодо протиепідемічної та профілактичної роботи в цих вогнищах продовжуються.

Також варто відзначити зростання кількості укусів тваринами – 95 випадків за тиждень, що на 30% більше, ніж попереднього тижня. На щастя, випадків сказу серед людей не було зафіксовано.

Нагадаємо, за даними попереднього моніторингу, в області спостерігається позитивна динаміка зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Інтенсивний показник на звітному тижні склав 286,84 на 100 тисяч населення, що на 46,1% нижче епідемічного порогу в 532,05. Така ситуація розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися