Грип, COVID та кір: чи є ризик епідемії в Одеській області

Епідситуація в Одеській області, останні дані від МОЗ

За даними останнього моніторингу, в області спостерігається позитивна динаміка зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Інтенсивний показник на звітному тижні склав 286,84 на 100 тисяч населення, що на 46,1% нижче епідемічного порогу в 532,05. Така ситуація розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб. 

У загальній статистиці захворюваності на ГРВІ, питома вага COVID-19 залишається стабільною на рівні 1% (78 випадків). Варто відзначити, що серед хворих на COVID-19 переважає доросле населення, яке становить 87,2%. Показники госпіталізації хворих на COVID-19 також залишаються стабільними порівняно з попереднім тижнем.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 8,8%, переважно за рахунок зменшення захворюваності серед дітей на 17%. У структурі захворюваності діти складають основну питому вагу - 59%, причому найбільш уразливими залишаються діти вікових груп 1-4 роки (38,4%) та 5-9 років (26%).

Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції, такі як кір, кашлюк, скарлатина та епідпаротит, реєструвались в області в окремих випадках, а такі захворювання як дифтерія, краснуха та правець не зафіксовані взагалі. На звітному тижні було зареєстровано два підозрілі випадки кір в Одеському районі, зразки біоматеріалу знаходяться в роботі, і протиепідемічні заходи вже вживаються.

За даними моніторингу, у минулому тижні було зафіксовано 73 випадки укусів людей тваринами, що на 24% менше, ніж у попередньому тижні. Випадків сказу серед людей не було зафіксовано. Спалахів та групових захворювань не зафіксовано, і епідемічна ситуація залишається під контролем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися