Черговий рекорд в Дунайських портах (відео)

Раніше рекордом навантажень для Ізмаїльського порту було 13, 8 тисяч тонн

Сьогодні, 21 червня, в морському порту Ізмаїл відбувається незвичайно велике навантаження на судно MOAYAD Y, яке зможе забрати майже 24 тисячі тонн вантажу. Компанія "Еко груп" здійснює процес навантаження зерном та кукурудзою на 3-му причалі.

Про це повідомляє пресслужба АМПУ.
Це судно встановлює нові рекордні характеристики для Ізмаїльського морського порту. Раніше, дедвейт суден, що навантажувалися у причалах порту, не перевищував 13,8 тисячі тонн. Таким чином, MOAYAD Y забирає максимальний обсяг вантажу з урахуванням можливостей порту.
На борт судна буде завантажено 14 тисяч тонн зернових, які призначені для доставлення в Єгипет. Це ще один показник успішної роботи дунайських портів та їх здатності задовольняти потреби вантажного транспорту, які все більше зростають.


Нагадаємо, що прямої загрози для судноплавства у портах Дунайського регіону та Великої Одеси через підрив дамби Каховської ГЕС наразі немає. Проте, повноцінна робота з ліквідації наслідків аварії ускладнена через обстріли, що систематично здійснюються російськими військами. Тому надалі ситуація може змінюватися.

Також зазначимо, що з початку минулого року в Дунайський кластер залучили близько 97 млн доларів інвестицій. При цьому, до кінця 2023 року цей показник може сягнути понад 100 млн дол. США. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися