В порти Дунаю на Одещині починають більше інвестувати

Порти Дунаю залишаються надійними морськими воротами України

З початку минулого року в Дунайський кластер залучили близько 97 млн доларів інвестицій. При цьому, до кінця 2023 року цей показник може сягнути понад 100 млн дол. США. 

Про це повідомили на сторінці АМПУ у Facebook.

Залучені кошти пішли на будівництво нових причалів та освоєння додаткових вантажопотоків.  Протягом 2022 року Дунайськими портами перевантажили 16 млн тонн вантажів. Водночас лише за 5 місяців 2023 року перевалили 11,5 млн тонн, підкреслив голова ДП "АМПУ" Юрій Литвин.

Порти Дунаю залишаються єдиними надійними морськими воротами України. І зараз у фокусі уваги підприємства збільшення обсягів переробки вантажів портами Дунайського кластеру за рахунок введення в дію нових причалів, освоєння додаткових вантажопотоків та оптимізації роботи, що в свою чергу було б неможливим без тісної на ефективної співпраці з бізнесом, - наголосив Юрій Литвин.

Як писали "Коментарі", Дунайські порти встановили рекорд вантажоперевалки за місяць. Згідно з даними, порти змогли перевантажити понад 3 млн тонн протягом травня, що є абсолютним рекордом для цього регіону.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися