Судноплавству у портах Дунаю та Великої Одеси нічого не загрожує

Підрив Каховської ГЕС не вплине на функціонування судноплавства

Прямої загрози для судноплавства у портах Дунайського регіону та Великої Одеси через підрив дамби Каховської ГЕС наразі немає. Проте, повноцінна робота з ліквідації наслідків аварії ускладнена через обстріли, що систематично здійснюються російськими військами. Тому надалі ситуація може змінюватися. Про це повідомили Еlevatorist з посиланням на ДП “Адміністрація морських портів України” під час онлайн-зустрічі в Європейській бізнес-асоціації.

У відомстві зазначили, що наразі ситуація контрольована в акваторії портів. Зокрема в АМПУ гарантують безпеку судноплавства та запобігають екологічним проблемам техногенного походження.

На зустрічі також обговорили роботу портів Дунаю. У цьому регіоні у планах АМПУ — розбудова нових накопичувальних майданчиків та реконструкція автошляху М-15, збільшення лоцманів, складів та якірних місць в регіоні, що дозволить забезпечити пришвидшення руху суден і поліпшить ефективність перевантаження вантажів.

Крім того, підкреслюють, що інвестиції в порти Дунайського регіону значно збільшаться $120 млн. Минулого року вони склали  $97. 

Раніше коментарі писали, що Офіс президента відреагував на нічний обсріл Одещини. Там підкреслили, що  Калібри, якими і атакували Одещину, мають понад 40 іноземних комплектуючих. Без мікроелектроніки росія не зможе їх виробляти, тому санкції необхідно посилити. 

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі. Сьогодні вночі ворог здійснив черговий підступний обстріл мирної інфраструктури Одеси. За останніми даними окупанти направили на місто чотири крилаті ракети типу “Калібр” з кораблів у Чорному морі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися