В Чорному морі з’явився новий вид риби, який може бути небезпечним для місцевої фауни

Вперше цей вид зафіксований у Чорному морі біля берегів Криму

Днями в соціальних мережах почала ширитися інформація про нетиповий для Чорного моря улов темного (корейського) окуня. Про це повідомили у Держекоінспекції Південно-Західного регіону.

Вперше цей вид зафіксований у Чорному морі біля берегів Криму у 2013 році. Водночас, з огляду на те, що почастішали випадки потрапляння цього хижака до знарядь лову рибалок багатьох причорноморських країн, він добре адаптувався у Чорному морі.

У зв’язку з тим, що темний окунь інтенсивно розмножується та розповсюджується, може нести загрозу для аборигенних чорноморських видів риб.

У відомстві зазначили, що темний окунь відноситься до крупних хижих видів риб, харчується переважно дрібною рибою та ракоподібними, досягаючи маси тіла 4 кг та довжини понад 60 см. Батьківщиною цього виду риб є далекосхідні моря.

“Коментарі” писали, що на Одещині вчора розпочалося зариблення озер Ялпуг-Кугурлуй. Спеціалісти підкреслили, що в перший день вселено 193 800 екз. цьоголітки товстолоба. Середня наважка – 27,7 г. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі.

Нагадаємо, що в Одеському рибоохороному патрулі повідомили, що з 19 жовтня припиняється заборона на вилов раків в Одеській області. Відтепер промисловий та любительський вилов дозволили у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річці Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганському водосховищі

Крім того, поліцейські вилучили браконьєрське знаряддя та майже 70 кілограмів риби на Подільщині. Правопорушника нанести державі збитків на більше півмільйона гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися