Рибалки на Одещині наловили риби на більше пів мільйона гривень: подробиці

Чоловікам загрожує покарання штрафом або обмеженням волі

Поліцейські вилучили браконьєрське знаряддя та майже 70 кілограмів риби на Подільщині. Правопорушника нанести державі збитків на більше півмільйона гривень. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Так, інспектори поліції та співробітники рибоохоронного патруля проводили рейд поблизу водоймища у селі Дігори Окнянської ОТГ. Так, правоохоронці виявили двох чоловіків, які для риболовлі використовували заборонені засоби – човен та сіті. Вони виловили близько 70-ти кілограмів риби різних видів, серед яких карась, щука, окунь і короп. За попередніми підрахунками фахівців, правопорушники спричинили державі збитки на суму понад пів мільйона гривень.

“Відомості про подію дізнавачі територіального підрозділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Нею кваліфікується незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках кримінального провадження буде проведене експертне дослідження щодо встановлення остаточного розміру збитків, встановлюватимуться інші обставини події. Човен і сіті долучені до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів, а улов переданий на зберігання до приватного підприємства “КЛЕСТ ЛТД”, - прокоментував начальник відділу поліцейської діяльності № 2 Подільського районного управління поліції Сергій Чепіль.

В поліції нагадали, що незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років.

“Коментарі” писали, що інспектори Одеського рибоохоронного патруля виявили рибалку, який перевищив дозволену кількість знарядь лову. Про це повідомили у прес службі відомства. Загалом правопорушник рибалив восьма сітками, чим перевищив допустиму норму на 5 сіток, згідно додатку до промжурналу. Представники патрулю вилучили 32,7 кг риби: карась – 136 екз., тарань – 50 екз., лящ (мол.) – 20 екз., плоскирка – 19 екз., жерех – 6 екз., судак – 1 екз.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися