В Чорне море окупанти вивели ворожі кораблі: чи є ракетоносії

Три години потрібно, щоб вивести споряджені ракетоносії

Сьогодні зранку 19 лютого російські окупанти зменшили кількість військових кораблів, що перебувають в акваторії морів. Однак, ситуація все ж залишається напруженою. Так, станом на 7.00 в Чорному та Азовському морях перебуває по одному ворожому кораблю. В Середземному морі - 2 ворожі кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет "калібр", загальний залп до 8 ракет. Про це повідомили в ВМС. 

“Рівень ракетної загрози підвищено. А щодо активності десантних кораблів – це очевидні провокативні дії на тлі вкидів про підготовку десантних операцій в тил ліній оборони України”, - зазначили в Силах оборони півдня України.

Ба більше, в Військово-морських силах Збройних сил України також зазначили, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. 

“За добу, в інтересах рф, прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря – 13 суден, з них 1 рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря - 15 суден, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор”, - йдеться в повідомленні. 

“Коментарі” писали, що розмінування Чорного моря скоріш за все розпочнеться навесні. Про це домовилися Болгарія, Румунія і Туреччина. Про це повідомляє Bолгарська Телеграфна агенція з посиланням на голову Генштабу ЗС Болгарії Еміля Ефтімова. Для початку роботи з розмінування необхідна лише ратифікація угоди Турцією.

Крім того, у 2023 році порти Одеського регіону знову продемонстрували вражаючий ріст, перевантаживши понад 50 мільйонів тонн вантажів. Це свідчить про істотний приріст у порівнянні з 2022 роком — на 15%. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися