За 2023 рік рівень експорту Чорним морем зріс на 15%

Здебільшого експортували з портів Одеської області агропродукцію

У 2023 році порти Одеського регіону знову продемонстрували вражаючий ріст, перевантаживши понад 50 мільйонів тонн вантажів. Це свідчить про істотний приріст у порівнянні з 2022 роком — на 15%. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер. 

Переважною частиною цього обсягу був експорт агропродукції, спрямований до різних країн світу. Серед основних отримувачів нашої продукції – Єгипет, Китай, США, Туніс, Іспанія, Італія, Греція, Туреччина, Румунія, Алжир, Нідерланди, Болгарія, Пакистан, та Бельгія.

Важливо відзначити, що за період функціонування "коридорів" до Одещини прийшло 400+ суден. Це свідчить про активний розвиток морського транспортного потенціалу регіону.

У лютому підрахуємо скільки держава заробила на боротьбі з "чорним зерном". Але вже сьогодні розуміємо, що рухаємося у правильному напрямку!, – зазначив Олег Кіпер 

Нагадаємо, у портах Великої Одеси обсяг вивантаження зернових перевищує 1 тис. вагонів на добу. Наразі середньодобовий обсяг вивантаження зернових сягає до 1053 вагонів. Це на 55 одиниць більше, ніж тиждень тому.

Раніше “Коментарі” писали, що Укргазбанк вступив у партнерство з урядом Великої Британії та провідними міжнародними страховими компаніями, щоб впровадити інноваційний підхід до страхування суден, які перетинають український морський коридор у Чорному морі. Цей новаторський механізм, розроблений спільно зі страховим брокером Marsh, що є частиною компанії Olyver Vyman, має на меті полегшити доступ до морського транспорту для різних експортерів, не обмежуючись лише аграрними галузями.

Джерело: https://t.me/odeskaODA/3744


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися